Projekat "EU za bolju životnu sredinu" na Radiju Novi Sad

16. Septembar 2021.

Emisija "Pod staklenim zvonom" Radio Novog Sada jedna je od prvih na ovim prostorima koja se bavi zaštitom životne sredine i ekologijom od 1990. godine. Emituje se jednom nedeljno i traje jedan sat.

U emisiju od 20. juna 2021. učestovali su i stručnjaci na projektu „EU za bolju životnu sredinu“ Stevan Pešić, direktor projekta i Matej Gašperič, stručnjak na projektu koji su predstavili izradu nacrta za Program za zaštitu vazduha u Republici Srbiji sa Akcionim planom. 

Emisiju je pokrenuo jedan od osnivača Ekološkog pokreta Vojvodine, novinar Radio Novog Sada Bakir Zahirović. "Pod staklenim zvonom" bavi se temama iz oblasti zaštite životne sredine i ekologije, uglavnom na području Vojvodine, ali i globalnim ekološkim problemima. Cilj je ne samo informisanje slušalaca, nego i edukovanje i podizanje ekološke svesti građana. Emisija ne rešava ekološke probleme, ali ukazuje na njih i poziva da se nešto preduzme kako bi bilo poboljšano stanje životne sredine. Osim ekoloških aktuelnosti, u emisiji se predstavljaju i zaštićena prirodna dobra, ukazuje na njihovu vrednost, ali i na probleme i potrebu da se ona sačuvaju. Emisija je na talasima Radio Novog Sada nedeljom od 9.05 do 10 časova. Urednica je Dragana Ratković.

Deo emisije u kojem su učestvovali stručnjaci sa projekta možete da poslušate na ovom linku:

Projekat "EU za bolju životnu sredinu" na Radiju Novi Sad